Ciasto z mikrofalówki w zdrowszej odsłonie

Swego czasu ciasto z mikrofalówki było bardzo popularne, ja sama jadłam je dość często. Potem ciasto zostało zapomniane. Dzisiaj mając chęć na coś słodkiego postanowiłam zrobić sobie owe ciasto. Jednak nieco inaczej niż to zazwyczaj jest robione.


Składniki:
3 łyżki mąki pełnoziarnistej żytniej;
3 łyżki miodu;
pół łyżeczki proszku do pieczenia;
3 łyżki mleka;
3 łyżki oleju z pestek winogron;
1 jajko;
1 łyżka kakao;

Przygotowanie:
Najpierw łączymy ze sobą składniki mokre(miód, mleko, olej, jajko). Później dodajemy do tego wymieszane składniki suche(mąka, proszek, kakao). Wszystkie składniki mieszamy. Włożyć w misce do mikrofalówki, ustawionej na najwyższą moc, podgrzewać około 3-4 minuty. Ciasto ładnie odchodzi od miski. Moje udekorowane jest dżemem wiśniowym i szczyptą prawdziwego cukry waniliowego.

1 komentarz:

© 2012. All Rights Reserved. Design by Biyan Pasau
Blogger Template