Kuchnia: Rafaello bez pieczenia


Bardzo szybkie, bardzo smaczne, zawsze się udaje, gdyż jest na krakersach(nie mają prawa opaść przy pieczeniu. no bo się ich już nie piecze). Przepis w moim domu już od ładnych paru lat, z jedną niewielką modyfikacją z mojej strony.


Składniki:
  • 2 duże paczki krakersów;
  • 3 szklanki mleka;
  • 3 paczki wiórek kokosowych(po 100 g);
  • żółtko;
  • 3 opakowaniu cukru wanilinowego;
  • 1,5 szklanki cukru;
  • 3 łyżki mąki pszennej;
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej;
  • aromat migdałowy;
  • 1,5 kostki margaryny;
Przygotowanie:
Szklankę mleka zmiksować z żółtkiem, cukrami, mąkami i aromatem. Resztę mleka zagotować z dwiema paczkami wiórek(często mieszać-wiórki lubią się przypalić), do gotującego się mleka wlać wcześniej zrobioną zawiesinę. Zagotować, ostudzić. Margarynę rozkręcić na biały puch, stopniowo dodawać budyń. Blachę(u mnie prostokątna) wyłożyć papierem do pieczenia układać na zmianę krakersy i masę, przy czym ostatnią warstwę musi stanowić masa. Na koniec posypać pozostałymi wiórkami. Odczekań kilak godzin, aż krakersy lekko zmiękną. 

1 komentarz:

© 2012. All Rights Reserved. Design by Biyan Pasau
Blogger Template