Kuchnia:Kompot z rabarbaru


Moja "wariacja" na temat kompotu z rabarbaru.

Składniki:

  • 2 litry wody
  • 5 łodyg rabarbaru
  • 4 łyżki miodu
Przygotowanie:
Gotujemy wodę z miodem(dodałam go zamiast cukru, ponieważ razem z rabarbarem tworzy cudowną kombinację smakową). Na gotująca się wodę wrzucamy obrane i pokrojone w mniejsze kawałki łodygi rabarbaru. Gotujemy przez 10 minut. Przykrywamy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Podajemy z kostkami lodu i kawałkiem rabarbaru. Smacznego


2 komentarze:

  1. Rewelacyjna fotka:) Nie zaryzykowałam nalewania z tego "wazonu" ale kompocik prezentuje się jak dziełko sztuki. Co do miodu, osobiście dziękuję ale nie. Wiem że to zdrowsze od cukru ale jestem zboczona i miód jako dodatek słodzący nie smakuje mi w niczym. Co innego na razowcu albo w pieczonym czy duszonym mięsiwie, albo jako dodatek do sosów sałatkowych. Ale jako "słodzik" - bleee

    OdpowiedzUsuń

© 2012. All Rights Reserved. Design by Biyan Pasau
Blogger Template