Kuchnia:Nalewka Halls(owa)


Ostatnio miałam dość duży przypływ Hallsów do mojej słodyczowej skrytki, więc pomyślałam, ze trzeba by zrobić z nich coś twórczego. Na dodatek wmieszał się w to alkohol i tak oto mamy zdrowotną(na gardziołko oczywiście) naleweczkę... Bardzo lekka w smaku, w kolorze lekko żółtawym(w butelce intensywniejszym).

Składniki:
  • 0,5 litra wódki(jaką kto lubi)
  • 3 opakowania hallsów(u mnie cytrynowo-miodowe)
Przygotowanie:
Rozpakowane Hallsy(no bo kto by w papierku zalewał) wrzucamy do butelki i zalewamy wódką. Odstawiamy w ciemne miejsce na dwa dni. Po tym czasie, kiedy cukierki się nam rozpuszczą, wstrząsamy butelką i nalewka jest gotowa do spożycia. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

© 2012. All Rights Reserved. Design by Biyan Pasau
Blogger Template