Kuchnia: Grillowane skrzydełka z nutą musztardy i... sosem sałatkowym


Tak, dobrze przeczytaliście... Przepis specjalnie na sezon grillowy, kiedy to możemy pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa i rozpusty.

Składniki:
1 kg skrzydełek z kurczaka
słoik musztardy(u mnie Sarepska z firmy Kamis)
2 sosy sałatkowe(u mnie Fit up! Koperkowy firmy Kamis)
szczypta ziaren czarnuszki
Przygotowanie:
Oczyszczone skrzydełka marynujemy przez dzień lub dłużej w musztardzie połączonej z sosami sałatkowymi i czarnuszką. Gdy skrzydełka się zamarynują, grillujemy je na brązowy kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

1 komentarz:

  1. Najbardziej właśnie z kurczaka uwielbiam dobrze doprawione skrzydełka, palce lizać ;)

    OdpowiedzUsuń

© 2012. All Rights Reserved. Design by Biyan Pasau
Blogger Template