Kuchnia: Grillowana szynka w ostrej marynacie


Kolejny grillowy przepis, do którego przygotowania użyłam marynaty ostrej firmy Kamis, oczywiście trochę wszystko podrasowałam.

Składniki:
1 kg szynki wieprzowej
szklanka oleju
marynata ostra firmy Kamis
3 łyżki papryki słodkiej w proszku
łyżeczka kminu rzymskiego
3 jagody jałowca

Przygotowanie. Szynkę kroimy w kawałki(zależne od waszej wyobraźni). Przygotowujemy marynatę z oleju marynaty ostrej, papryki i utłuczonego(w moździerzu) kminu i jagód jałowca. Marynujemy kawałki szynki przez dzień lub dłużej. Grillujemy je do uzyskania pożądanego stopnia "usmażenia". Podajemy z ulubionymi dodatkami.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie smaki ;) Muszę koniecznie zrobić !

    OdpowiedzUsuń
  2. Laska jak robisz zdjęcia to oprzyj o coś ręce, łatwiej Ci będzie złapać ostrość.

    OdpowiedzUsuń

© 2012. All Rights Reserved. Design by Biyan Pasau
Blogger Template