Kuchnia: Fantazje o szczypiorku


Witam w te ciepłe popołudnie. Mam dla was przepis na pastę jajeczną ze szczypiorkiem, który jest świeżo zerwany z przydomowego ogródka.

Składniki:

  • 4 ugotowane na twardo jaja
  • 2 dorodne pęczki szczypiorku(u mnie były to dwie porządne garście)
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • bazylia(najlepiej świeża)
  • czubryca zielona
  • imbir(najlepiej świeżo starty, ale sproszkowany też może być)
Przygotowanie:
Jaja kroimy w kostkę, dodajemy posiekany szczypiorek. Do śmietany dodajemy przyprawy, zioła i imbir. Dodajemy do szczypioru i mieszamy. Podajemy z chlebem posmarowanym masełkiem lub jeżeli ktoś woli macą albo waflami ryżowymi .

2 komentarze:

  1. Nie ma to, jak domowy szczypiorek, a w paście mmm poezja ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam szczypiorek i pasty jajeczne, pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

© 2012. All Rights Reserved. Design by Biyan Pasau
Blogger Template